Početna / Vesti / Promocija knjige o kralju Aleksandru za spomenik kralju Petru I
Promocija knjige o kralju Aleksandru za spomenik kralju Petru u Sremskoj Mitrovici

Promocija knjige o kralju Aleksandru za spomenik kralju Petru I

Promocija knjige „Kralj Aleksandar Karađorđević – žrtva zavere“ zakazana je za 9. jun od 20 sati u biblioteci „Gligorije Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. Sredstva od prodaje knjiga namenjena su za izgradnju spomenika kralju Petru I Karađorđeviću u Sremskoj Mitrovici.

Knjiga „Kralj Aleksandar I Karađorđević – žrtva zavere“ autora Milana Bogojevića je prošireno izdanje knjige „Atentat 1934“, koja se bavi atentatom na kralja Aleksandra I Karađorđevića u Marseju.
Za razliku od „Atentata 1934.“ ova knjiga je oslobođena stručne bezbednosne terminologije i definicija, napisana je pitkim stilom tako da je lako prijemčiva široj čitalačkoj publici. Knjiga prati život Aleksandra Prvog Karađorđević od njegovog rođenja na Cetinju do smrti u Marseju.
Autor nas na interesantan način vodi nas kroz svet špijunaže, policijske agenture, terorizma i diplomatskih spletki u vreme Kraljevine Jugoslavije. Opis mreže špijuna ustaške organizacije i jugoslovenskih špijuna koji pokušavaju da sačuvaju Jugoslaviju od unutrašnjih i spoljašnjih neprijatelja čini knjigu krajnje napetom i punom neočekivanih obrta koje samo život može da ispiše. Svaki podatak iznet u knjizi potkerepljen je dokazima, tako da je ova knjiga zadržala žanr istorijsko-dokumentarne knjige.
Propusti francuske policije koja je olako shvatila upozorenja jugoslovenske službe bezbednosti odneli su dve žrtve: jugoslovenskog kralja i francuskog ministra Bartua. Bogojević do tančina otkriva i demistifikuje sve tajne koje francuska bezbednost skriva godinama.
Novina je i znatno veći broj fotografija koje sada dosledno prate svaki deo knjige i dodatno olakšavaju čitanje.
Nema sumnje da je pisac Milan Bogojević velikim trudom i zalaganjem konačno demistifikovao u potpunosti ubistvo kralja Aleksandra u Marseju i stavio tačku na razne mitove i legende koje su godinama plasirane javnosti.

Autor Milan Bogojević

Milan Bogojević (Zemun, 1981) pisac i publicista. Objavio je knjige: "Atentat 1934.", "Milunka Savić - ordenje i ožiljci", "Male priče Velikog rata", "Kralj Aleksandar - žrtva zavere" i "Zaboravljene priče Velikog rata". Autor i scenarista nekoliko televizijskih dokumentarnih filmova

Možda vam se svidi

Kralj Aleksandar Karađorđević (ni)je miropomazan

Još jedna u nizu zaboravljenih priča ovaj put vezana je za interesantan događaj vezan za …

Упишите се за нове постове.

Сазнајте увек први!