Почетна / Вести / Промоција књиге о краљу Александру за споменик краљу Петру I
Промоција књиге о краљу Александру за споменик краљу Петру у Сремској Митровици

Промоција књиге о краљу Александру за споменик краљу Петру I

Промоција књиге „Краљ Александар Карађорђевић – жртва завере“ заказана је за 9. јун од 20 сати у библиотеци „Глигорије Возаревић“ у Сремској Митровици. Средства од продаје књига намењена су за изградњу споменика краљу Петру I Карађорђевићу у Сремској Митровици.

Књига „Краљ Александар I Карађорђевић – жртва завере“ аутора Милана Богојевића је проширено издање књиге „Атентат 1934“, која се бави атентатом на краља Александра I Карађорђевића у Марсеју.
За разлику од „Атентата 1934.“ ова књига је ослобођена стручне безбедносне терминологије и дефиниција, написана је питким стилом тако да је лако пријемчива широј читалачкој публици. Књига прати живот Александра Првог Карађорђевић од његовог рођења на Цетињу до смрти у Марсеју.
Аутор нас на интересантан начин води нас кроз свет шпијунаже, полицијске агентуре, тероризма и дипломатских сплетки у време Краљевине Југославије. Опис мреже шпијуна усташке организације и југословенских шпијуна који покушавају да сачувају Југославију од унутрашњих и спољашњих непријатеља чини књигу крајње напетом и пуном неочекиваних обрта које само живот може да испише. Сваки податак изнет у књизи поткерепљен је доказима, тако да је ова књига задржала жанр историјско-документарне књиге.
Пропусти француске полиције која је олако схватила упозорења југословенске службе безбедности однели су две жртве: југословенског краља и француског министра Бартуа. Богојевић до танчина открива и демистификује све тајне које француска безбедност скрива годинама.
Новина је и знатно већи број фотографија које сада доследно прате сваки део књиге и додатно олакшавају читање.
Нема сумње да је писац Милан Богојевић великим трудом и залагањем коначно демистификовао у потпуности убиство краља Александра у Марсеју и ставио тачку на разне митове и легенде које су годинама пласиране јавности.

Аутор Милан Богојевић

Милан Богојевић (Земун, 1981) писац и публициста. Објавио је књиге: "Атентат 1934.", "Милунка Савић - ордење и ожиљци", "Мале приче Великог рата", "Краљ Александар - жртва завере" и "Заборављене приче Великог рата". Аутор и сценариста неколико телевизијских документарних филмова

Можда вам се свиди

Краљ Александар Карађорђевић (ни)је миропомазан

Још једна у низу заборављених прича овај пут везана је за интересантан догађај везан за …

Упишите се за нове постове.

Сазнајте увек први!