Početna / Knjige & Filmovi / MILUNKA SAVIĆ – ORDENjE I OŽILjCI
Milunka Savić - Ordenje i ožiljci

MILUNKA SAVIĆ – ORDENjE I OŽILjCI

Autor Milan Bogojević, kroz prizmu vojnika i imaginarnog saborca sa jednom dubokom vremenskom distancom, predstavio je život najodlikovanije srpske žene i pitkim stilom definisao apsurd jednog života u srpskom društvu na čemu bi mu pozavideo i Alber Kami.

Doktorand istorije Aleksandar Gajić

Milunka Savić – Ordenje i ožiljci

Milan Bogojević je čovek koji se nepogrešivo stavlja u ulogu Milunkinog ordonansa, čoveka koji je brani od zaborava svih nas. Ova ljubav i odanost njegov rad uzdižu iznad književnog horizonta i stavlja ga u red sopstvenog žanra, u smisao rodoljubive literature – bez naučnih ograda. Istorijska Milunka Savić zaslužuje ovog autora baš zbog njegove želje da joj priđe, opiše i naposletku, odbrani od zaborava.

Književnik i reditelj Aleksandar Diklić

U dvadesetoj se prerušila u muško i otišla u rat, za kojim su se kao rep vukla još dva. Milunka Savić je iz rovova izašla kao žena sa četiri rane i sedam odlikovanja, a onda ju je otadžbina zaboravila. Milan Bogojević, koji je već dao veliki doprinos srpskoj istoriografiji, posvetio je ovo delo jedinoj ženi-bombašu u Prvom svetskom ratu. Ova knjiga je literarno-istorijski spomenik jednom snu o slobodi.

Urednik izdanja Sanja Tomić

Autor Milan Bogojević

Milan Bogojević (Zemun, 1981) pisac i publicista. Objavio je knjige: "Atentat 1934.", "Milunka Savić - ordenje i ožiljci", "Male priče Velikog rata", "Kralj Aleksandar - žrtva zavere" i "Zaboravljene priče Velikog rata". Autor i scenarista nekoliko televizijskih dokumentarnih filmova

Možda vam se svidi

Zabranjena reportaža o Milunki Savić

Na ispucalim zidovima jedine sobe ima samo nekoliko fotografija. Na jednoj Milunka Savić kao mladi …

Упишите се за нове постове.

Сазнајте увек први!