Početna / Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša adresa veb mesta je: http://blogovanje.rs.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Obrasci za kontaktiranje

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

Sa kim delimo vaše podatke

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Kao posetilac niste obavezni da dostavite svoje lične podatke da biste koristili ovaj veb-sajt. Bez obzira na navedeno, ovaj veb-sajt može da prikuplja lične podatke koje posetioci dobrovoljno dostavljaju. Ako je to slučaj (na veb-sajtu postoji neki sistem ili aplikacija koji se koriste za prikupljanje ili obradu ličnih podataka za različite svrhe, npr. zapošljavanje) saglasnost sa obradom vaših ličnih podataka prikupiće odgovarajući kontrolor ličnih podataka u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i dobićete informacije o prikupljanju i obradi ličnih podataka pre nego što bilo koji lični podatak bude uzet ili obrađen.

Posebne kategorije ličnih podataka (naročito osetljivi lični podaci) neće biti prikupljani i obrađivani putem ovog veb-sajta.

Informacije za logovanje, kukiji i veb-putokazi

Ovaj sajt prikuplja standardne informacije za logovanje uključujući Vašu IP adresu, tip pretraživača i jezik, vreme pristupa. Kako bismo obezbedili što bolje funkcionisanje veb-sajta i omogućili poboljšanu navigaciju, mi ili naši provajderi koristimo kukije (male tekstualne datoteke koje se čuvaju u pretraživaču korisnika) ili veb-putokaze (beacons-elektronske sličice koje omogućavaju praćenje broja posetilaca koji su pristupili određenoj stranici) kako bismo sakupili zbirne podatke. Ne prikupljamo niti čuvamo pojedinačne kukije. Imamo pristup samo zbirnim podacima o kukijima koje koristimo u funkcionalne svrhe. Dodatne informacije o tome kako koristimo kukije i druge tehnologije za praćenje i kako ih možete kontrolisati možete naći u „Uslovima korišćenja kukija”.

Društvene mreže

Ovaj veb-sajt može da koristi aplikacije ili usluge za društvene mreže koje vam omogućavaju da delite sadržaje sa drugim korisnicima (zajedno „aplikacije za društvene mreže“). Bilo koji lični podatak ili druga informacija koju možete podeliti putem aplikacija za društvene mreže može biti pročitana, prikupljena ili korišćena od strane drugih korisnika aplikacija za društvene mreže nad kojima imamo malu ili uopšte nemamo kontrolu. Zbog toga ne možemo biti odgovorni za korišćenje, zloupotrebu ili neprikladnu upotrebu bilo kog ličnog podatka ili drugih informacija koje ste podelili putem aplikacija za društvene mreže.

Bezbednost informacija

Imamo na raspolaganju komercijalne standarde tehnologije i operativne sigurnosti da zaštitimo sve informacije koje nam posetioci obezbeđuju putem veb-sajta od neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmene ili uništavanja. U aprilu 2017. DCE je dobio sertifikat ISO/IEC 27001 za sistem za upravljanje bezbednošću informacija. ISO/IEC 27001 osigurava da sve DCE politike i procedure budu u skladu sa svim najboljim praksama i da ih naši stručnjaci sprovode.

Promene u Informacijama o obradi ličnih podataka

Povremeno ćemo ažurirati ovu Politiku privatnosti, a nakon svake promene ćemo navesti datum revizije na vrhu ove stranice, koja će biti validna od tog datuma. Predlažemo da povremeno pregledate ovu politiku privatnosti kako biste bili informisani o načinu na koji štitimo vaše informacije.

Zaštita privatnosti dece

Uvažavamo zaštitu privatnosti dece u interaktivnom onlajn svetu. Ovaj veb-sajt nije namenjen deci mlađoj od 13 godina. Naša politika zabranjuje prikupljanje ili zadržavanje podataka o osobama mlađim od 13 godina.

Упишите се за нове постове.

Сазнајте увек први!