Почетна / Књиге & Филмови / МИЛУНКА САВИЋ – ОРДЕЊЕ И ОЖИЉЦИ
Милунка Савић - Ордење и ожиљци

МИЛУНКА САВИЋ – ОРДЕЊЕ И ОЖИЉЦИ

Аутор Милан Богојевић, кроз призму војника и имагинарног саборца са једном дубоком временском дистанцом, представио је живот најодликованије српске жене и питким стилом дефинисао апсурд једног живота у српском друштву на чему би му позавидео и Албер Ками.

Докторанд историје Александар Гајић

Милунка Савић – Ордење и ожиљци

Милан Богојевић је човек који се непогрешиво ставља у улогу Милункиног ордонанса, човека који је брани од заборава свих нас. Ова љубав и оданост његов рад уздижу изнад књижевног хоризонта и ставља га у ред сопственог жанра, у смисао родољубиве литературе – без научних ограда. Историјска Милунка Савић заслужује овог аутора баш због његове жеље да јој приђе, опише и напослетку, одбрани од заборава.

Књижевник и редитељ Александар Диклић

У двадесетој се прерушила у мушко и отишла у рат, за којим су се као реп вукла још два. Милунка Савић је из ровова изашла као жена са четири ране и седам одликовања, а онда ју је отаџбина заборавила. Милан Богојевић, који је већ дао велики допринос српској историографији, посветио је ово дело јединој жени-бомбашу у Првом светском рату. Ова књига је литерарно-историјски споменик једном сну о слободи.

Уредник издања Сања Томић

Аутор Милан Богојевић

Милан Богојевић (Земун, 1981) писац и публициста. Објавио је књиге: "Атентат 1934.", "Милунка Савић - ордење и ожиљци", "Мале приче Великог рата", "Краљ Александар - жртва завере" и "Заборављене приче Великог рата". Аутор и сценариста неколико телевизијских документарних филмова

Можда вам се свиди

Забрањена репортажа о Милунки Савић

На испуцалим зидовима једине собе има само неколико фотографија. На једној Милунка Савић као млади …

Упишите се за нове постове.

Сазнајте увек први!